Guardian of the Baltic Sea: Korumallisto Itämeren hyväksi

“Jokainen koru on pieni teko hyvän asian puolesta ja yksi lenkki pitkässä ketjussa, jolla on jo suurempi merkitys Itämeren tulevaisuudelle. Annetaan hyvän kiertää, sillä kaunis meremme saaristoineen kuuluu myös tuleville sukupolville”, sanoo Guardian of the Baltic Sean suunnittelija Linda Lehto.

“Jokainen koru on pieni teko hyvän asian puolesta ja yksi lenkki pitkässä ketjussa, jolla on jo suurempi merkitys Itämeren tulevaisuudelle. Annetaan hyvän kiertää, sillä kaunis meremme saaristoineen kuuluu myös tuleville sukupolville”, sanoo Guardian of the Baltic Sean suunnittelija Linda Lehto.

Shaping the Future -sarjassa tuodaan esille yrityksiä, jotka vaikuttavat positiivisesti arkeemme ja tekevät arvokasta työtä kestävän toiminnan edistämiseksi. Guardian of the Baltic Sea on Kehrä Interiorin suunnittelema hyväntekeväisyyskorusarja, joka sai alkunsa vuonna 2010. Alussa koruja tehtiin muiden töiden ohella, mutta nyt toiminta kasvaa jo vauhdikkaasti ja kuluttajat ovatkin ymmärtäneet oman toimintansa voiman.

Kaikki korut valmistetaan Suomessa käsityönä käyttäen laadukkaita ja eettisesti tuotettuja materiaaleja. Kaikki raaka-aineet ovat pohjoismaiden sisältä tulevaa kierrätettyä hopeaa tai kultaa, ja jatkossa myös uudet pakkaukset toteuttavat tätä ajatusta yhä vahvemmin, ja ovatkin täysin muovittomia ja monikäyttöisiä. Yrityksen ideologiaan kuuluu vahvasti suomalaisen ja eettisimmän vaihtoehdon valinta ja löytäminen. “Me haluamme suunnitella koruja, jotka kestävät sukupolvelta toiselle ja näin kerätä varoja Itämeren suojelulle. Tulevaisuudessa haluamme laajentaa toimintaa koskemaan myös muita merialueita”, sanoo Guardian of the Baltic Sean suunnittelija Linda Lehto.

Jokaisen korun hinnasta lahjoitetaan 20-40 euroa lyhentämättömänä Itämeren suojeluun BSAG:lle eli Baltic Sea Action Groupille. Syyskuussa 2013 ensimmäinen sitoumuksen mukainen tavoite – kerätä 100 000 euroa Itämeren suojeluun – täyttyi ja varat lahjoitettiin BSAG:lle. Nyt Guardian onkin lahjoittanut jo 120 000 euroa Itämeren hyväksi ja Helsingissä, Porvoossa tai esimerkiksi Turun saaristossa aikaa viettäneet ihmiset ovatkin löytäneet Guardianin tuotteet mahtavasti. “Itämeri on lähellä ja se koetaan osaksi omaa identiteettiä. Merten suojelu on myös selkeästi esillä tällä hetkellä ja onkin hienoa tarjota kuluttajille vaihtoehtoja sekä muistuttaa kuluttajia omien kulutustottumusten vaikutuksesta. Meidän asiakaskunnalla on halu auttaa Itämerta, ja olemmekin korumarkkinalla vaihtoehto ja motivaattori ostaa tuotteita, jonka taustalla on ideaa ja lisäksi myös huomattava lahjoitus”, kertoo Lehto.

GBS:n suunnitteluprosessi lähtee aina liikkeelle merestä ja viimeisiin mallisto onkin saanut inspiraationsa saaristosta. “Saaristo on yksi maailman kauneimpia paikkoja ja nyt pyrimmekin tuomaan tämän kauneuden ja estetiikan esille korujen myötä. Yhtälailla korut ovat hyvin yksilöllisiä ja henkilökohtaisia. Voimme vastaavasti tehdä myös täysin kustomoituja koruja, esimerkiksi asiakkaan mökkisaaresta”, Lehto kertoo Guardianista.

Tällä hetkellä tuotteita saa Guardianin verkkokaupasta tai esimerkiksi Aleksanterinkadun Kalevala Koru -myymälästä. Voit tutustua toimintaan ja tuotteisiin tarkemmin tästä: www.guardian.fi

Heidi Nielsen