DROPP kiittää vuodesta 2018 - keräsimme yhdessä 11 841 euroa Itämeren hyväksi

_8005792-1_pieni.jpg

Vuosi 2018 oli antoisa, kiitos kaikkien teidän! DROPPin liikevaihto kasvoi 335 000 euroon ja DROPP lahjoittaa yhteensä 10 000 euroa Itämerelle. Lisäksi Ruohonjuuri ja Partioaitta tekevät 660 euron ja 1181 euron lahjoitukset.

DROPP Water lahjoittaa 10 000 euron summasta puolet Itämeren rannikkotutkimukseen Helsingin yliopiston MONICOAST-rannikkotutkimusprojektille ja puolet Baltic Sea Action Groupille. Lisäksi Ruohonjuuri lahjoittaa 660 euroa ja Partioaitta 1181 euroa suoraan Baltic Sea Action Groupille yhteensä 427 myydystä DROPP x SIGG -kestojuomapullosta.

Mitä kuuluu lahjoituskohteillemme? Viime vuonna MONICOAST mittasi ennätyksellisiä lukemia rannikkoveteen asetetuilla mittareilla, kun kesän lämpötilat vedessä olivat korkeimmat sataan vuoteen. Hyvä uutinen on, että MONICOASTin tutkimusmittareiden ansiosta kuumalta kesältä saatiin laadultaan tarkempaa informaatiota, kuin koskaan aiemmin.

Viime vuonna tehty DROPPin lahjoitus käytettiin uuden mittarin hankintaan MONICOAST-projektille. Mittari laskettiin mereen viime vuoden lopulla kahden ensimmäisen mittarin rinnalle. Tulevana vuonna rannikkoalueille lasketaan vielä kaksi mittaria uusiin paikkoihin, joissa on keskenään hieman erilaiset elinympäristöt.

Baltic Sea Action Group panosti viime vuonna Carbon Action -hankkeeseen. Vuonna 2018 yhteensä 113 maatilaa tuli mukaan käänteentekevään hankkeeseen. Hankkeessa viljelijät oppivat Itämeri- ja ilmastoystävällisestä maanviljelystä ja soveltavat sitä omilla tiloillaan. Tavoitteena on Itämereen valuvan ravinnekuorman pienentäminen ja hiilidioksidin sitominen viljelysmaahan. Miksi juuri viljelijät ovat ratkaisevassa asemassa Itämeren suojelussa, BSAG:n viestintäkoordinaattori Anna Klemelä?

"Oikeanlaisilla viljelymenetelmillä maatalousmaa saadaan hiilen lähteestä hiilinieluksi. Hiiltä sitova maaperä on usein myös ominaisuuksiltaan sellainen, että se pidättää vettä ja ravinteita tehokkaasti, mikä vähentää ravinnekuormitusta vesistöihin," Klemelä kertoo. Itämeren kaksi isointa haastetta ovat juuri ravinnekuormituksesta johtuva rehevöityminen ja ilmastonmuutos.

Olemme DROPPilla tyytyväisiä voidessamme tukea BSAG:n ja MONICOASTin työtä! Kiitos myös kaikille upeille jälleenmyyjillemme! Tulevana vuonna valikoimassamme on DROPP -lähdevesi ja kupliva lähdevesi. Tavoitteena on myös luoda ratkaisu, jonka avulla voimme tarjota virkistävää juotavaa yhä kestävämmällä tavalla.

Jatketaan yhdessä vuonna 2019 kohti puhtaampaa Itämerta!

Heidi Nielsen