Lahjakas ja ympäristötietoinen muusikko - tapaa Ronya!

Ronyalla on monia hyviä muistoja Itämereltä. Kuva Kaivopuiston rannasta. 

Ronyalla on monia hyviä muistoja Itämereltä. Kuva Kaivopuiston rannasta. 

Tapasimme muutama viikko sitten todellisen supernaisen. Lahjakas, upea, vahva, ympäristötietoinen, hauska, kohtelias - tätä kaikkea on Ronya! Juttelimme menestyneen nuoren artistin kanssa hetken Itämeren ja ympäristöasioiden merkityksestä hänelle. Lue ja ota mallia!

1. Olet hyvin ympäristötietoinen ihminen. Kuinka se näkyy arkielämässäsi?

Uskon, että ympäristötietoisuus näkyy nykyään melkein kaikessa mitä teen. Olen tullut iän myötä enemmän tietoiseksi ympäristöä kuormittavista saasteista ja kemikaaleista, ja sitä enemmän olen myös alkanut kantamaan huolta ympäristön hyvinvoinnista. Joskus tulee ihan toivoton olo, kun tuntuu, että omat vaikutusmahdollisuudet on niin pienet. Paljon suurempi merkitys olisi vaikka sillä, jos jotkut suuryritykset muuttaisivat toimintatapojaan ympäristöystävällisemmäksi. Yritän kuitenkin toimia hyvänä esimerkkinä muille siinä, että omalla toiminnalla voi vaikuttaa ja pienetkin asiat ovat ympäristön kannalta hyvin tärkeitä.

2. Mitä Itämeri sinulle merkitsee?

Itämeri on minusta todella rauhallinen ja kaunis paikka. Olen viettänyt paljon aikaani merellä ja siitä tulee itselle hyvin rauhallinen fiilis: kun on vaikka veneilemässä, ei oikein voi ajatella mitään muuta, sitä vaan on!

3. Mikä on paras muistosi Itämereltä tai Suomen saaristosta?

Mulla on todella hyviä muistoja mereltä! Olen viettänyt lapsuuden kesäni perheeni kanssa saaristossa, ja muistan hyvin sen vapauden, kun voitiin mennä mereen uimaan silloin kun haluttiin, ja leikittiin muutenkin todella paljon meren äärellä. Nyt kun tiedostaa, että Itämerestä on tullut koko ajan vain likaisempi, tulee hyvin surullinen fiilis. Ihan kuin lapsuuden kupla olisi tietyllä tapaa puhjennut.

Kiitos vielä ajastasi Ronya!

DROPP on saanut kunnian tehdä yhteistyötä erilaisten lahjakkaiden ja ympäristötietoisten henkilöiden kanssa. Voit lukea aikaisemman postauksemme Rasmus Tikkasesta täällä

Heidi NielsenComment