Unicafe-ravintoloista saa nyt DROPP -vettä, jonka myynnistä hyötyy Itämeri

Porthanian UniCafessa tarjotaan nyt DROPP-vettä. Kuva: Ilona Koivusalo. 

Porthanian UniCafessa tarjotaan nyt DROPP-vettä. Kuva: Ilona Koivusalo. 

HYY Yhtymän UniCafe-ravintolat ottavat Itämerta tukevan DROPP -lähdeveden myyntiin maaliskuun alusta. DROPP on yhteiskunnallinen yritys, joka on tuonut ympäristön huomioivan lähdeveden markkinoille. DROPP lahjoittaa voittonsa 100-prosenttisesti Itämeren suojeluun: Helsingin yliopiston merentutkimukseen ja Baltic Sea Action Groupille.

”Itämeri-ystävällinen ja vastuullinen lähdevesi on luonteva valinta Helsingissä, missä Itämeri on vahvasti läsnä. DROPP -lähdeveden avulla on opiskelijabudjetillakin mahdollista tehdä hyvää, kun tuotteesta ei makseta hyväntekeväisyyslisää, vaan se on muiden pullovesien hintaista”, sanoo hankinta ja projektikoordinaattori Veera Hakanen.

HYY Yhtymä tarjoaa opiskelijoille ja yliopiston henkilökunnalle laadukkaita ravintolapalveluita 20 ravintolassa pääkaupunkiseudulla. UniCafe-opiskelijaravintolat, WELL, Gaudeamus Kirja & Kahvi ja Ravintola Serpens tavoittavat päivittäin noin 18 000 asiakasta, opiskelijoiden lisäksi yliopiston henkilökuntaa ja keskustan toimistotyöntekijöitä.

HYY Yhtymän ravintoloissa vastuullisuus otetaan tosissaan. Tämä näkyy toiminnassa, tuntuu palvelussa ja maistuu lautasella sekä lasissa. Ravintolat haluavat tarjota asiakkailleen reilua ruokaa, ympäristöä kunnioittaen. DROPP-vesi sopii siksi mainiosti esimerkiksi UniCafen valikoimaan.

DROPP on myös tuellaan mahdollistanut Helsingin Yliopiston Tvärminnen eläintieteellisen aseman MONICOAST tutkimushankkeen, jossa seurataan Itämeren tähän asti hyvin rajallisesti tutkittuja rannikkoalueen ekosysteemejä ja näiden altistumista rehevöitymiselle ja ilmastonmuutokselle.

”UniCafe ja muut HYY Yhtymän ravintolat ovat panostaneet huomattavasti liiketoimintansa kehittämiseen ympäristöä vähemmän kuormittavaksi ja ovat siksi DROPPille luonnollinen yhteistyökumppani. Hienoa tässä on myös vahva yhteys MONICOAST hankkeeseen: Nyt UniCafen asiakkaat voivat osallistua Itämeren suojeluun ja samalla he tietävät tukevansa omaa huippututkimustaan” toteaa DROPPin perustaja Amanda Sundell.

Maaliskuusta lähtien DROPP –vettä löytyy jokaisesta UniCafe-ravintolasta sekä suuren suosion saavuttaneesta WELL-kasvisruokakahvilasta.

MONICOAST hankkeeseen voi tutustua Tvärminnen eläintieteellisen aseman sivuilla: https://www.helsinki.fi/fi/tutkimusasemat/tvarminnen-elaintieteellinen-asema

Heidi NielsenComment