Valtiotieteilijä, joka rakastaa Itämerta

Amanda on valtiotieteilijä, joka rakastaa Itämerta. Hän on DROPPin perustaja ja toimitusjohtaja, joka vie yritystä eteenpäin ja etsii käsiinsä jatkuvasti uusia Itämeren ystäviä asiakkaiksi ja yhteistyökumppaneiksi. Hän uskoo vahvasti siihen, että jokainen meistä voi omilla teoillaan edistää kestävää kehitystä ja vaikuttaa Itämeren hyvinvointiin.

Ennen DROPPin perustamista Amanda vietti kuusi vuotta ulkomailla, ensin opintojen parissa Lontoossa ja sen jälkeen Brysselissä ja Balkanilla, jossa hän toimi YK:n erikoisedustajan avustajana Makedoniassa. Amanda on valmistunut Helsingin Yliopistosta valtiotieteiden kandidaatiksi ja maisteriksi London School of Economics:ista.

Ulkoilu, retket ja kiireettömät päivät saavat Amandan hyvälle tuulelle, ja nämä kolme yhdistyvät kun hän mökillä jättää kännykän takin taskuun, kerää mustikoita ja sieniä ja nauttii Itämeren saariston rauhasta. 

5 kysymystä Amandalle

1. Koska kiinnostuit Itämeren tilasta?

Niin kauan kuin muistan, olen viettänyt aikaa saaristossa ja meren äärellä. Itämeren vointi on siksi aina kiinnostanut minua. Kun valmistuin yliopistosta rupesi ajatus aktiivisemmasta vaikuttamisesta hiljalleen muodostua.

2. Mikä on kivointa työssäsi?

DROPPin toimitusjohtajana olen osoittanut, että yhteiskunnallinen yrittäminen on toimiva vaikuttamisen malli. Vapaus viedä yritystä haluamaani suuntaan tuntuu hienolta.

3. Ketä ihailet?

Henkilöitä, jotka uskovat omiin vaikutusmahdollisuuksiinsa ja pyrkivät aktiivisesti muuttamaan asioita parempaan päin.

4. Miten ympäristöasiat ja huoli Itämerestä näkyy omassa arjessasi?

Olen pitkään ollut kasvissyöjä ja kotimaisen luomuruoan suurkuluttaja.

5. Minkälaisen viestin haluaisit jakaa kuluttajille?

Oman Itämeri-kuormituksen laskeminen SYKE:n laskurilla on mainio tapa arvioida omien kulutustottumusten vaikutusta Itämeren tilaan. Laskuriin tietoja täyttäessäni opin itsekin lisää eri valintojen merkityksestä. 

Heidi NielsenComment