Itämeren aarteet – DROPP ja Guardian of the Baltic Sea järjestivät Uunisaaressa illallisen Itämeren hyväksi

Keskiviikkona 31. toukokuuta DROPP järjesti yhdessä Guardian of the Baltic Sean kanssa hyväntekeväisyysillallisen Uunisaaren ravintolassa. Paikalle saapui yhteensä liki 80 Itämeren ystävää ja keräsimme illan aikana 1750 euroa Itämeren suojeluun. Tämä summa lahjoitetaan kokonaisuudessaan Baltic Sea Action Groupille.

uunisaari-25.jpg

Ajatus illallisesta Itämeren hyväksi syntyi aiemmin keväällä, kun pohdimme yhdessä Guardian of the Baltic Sean ja Uunisaaren uusien ravintoloitsijoiden kanssa, miten voisimme tarjota seuraajillemme ja asiakkaillemme mahdollisimman mieleenpainuvan tapahtuman, jonka keskiössä on Itämeri. Halusimme yhdistää tilaisuuteen asiantuntijan puheenvuoron Itämeren voinnista, tuoda näkyvyyttä Itämeren suojelulle ja samalla kerätä suuremman kertaluontoisen lahjoituksen pääyhteistyökumppanillemme Baltic Sea Action Groupille.

Selvää oli, että tapahtuma järjestetään ihanassa ravintola Uunisaaressa ja esiin pääsee niin GBSn korut kuin DROPPin tuotteet. Päädyimme järjestämään Itämeren aarteet –illallisen, jotta vieraat saisivat nauttia kiireettömästä tapahtumasta ja samalla Itämeri-ystävällisestä kesämenusta. Kaikki illan tarjoilut valittiin niin, että ne kuormittaisivat Itämerta mahdollisimman vähän. Tarjolla olikin runsaasti kauden kasviksia ja villikalaa.

uunisaari-15.jpg

Illalliselle kokoontui yhteensä liki 80 Itämeren ystävää: yhteistyökumppaneita, Itämeren asiantuntijoita ja median edustajia. Illan avasi Baltic Sea Action Groupin perustaja Saara Kankaanrinta, joka kertoi toimittajille ja bloggareille BSAG:n toiminnasta. Illallisen aikana puhui ”Suomen Jacques Cousteau:nakin” tunnettu meribiologi, sukeltaja, tutkija ja merentutkimusalus Arandan kehityspäällikkö Juha “Roope” Flinkman.

uunisaari-11.jpg

Juha Flinkman vertasi Itämerta kroonisesti sairaaseen potilaaseen, joka huonontaa omaa oloaan sekä polttamalla tupakkaa että juomalla runsaasti alkoholia. Hän painotti kuitenkin, että Itämeren ympäristö elpyy kun sen hyvinvoinnin eteen tekee pitkäjänteistä työtä ja mainitsi erityisesti BSAG:n panoksen arvokkaaksi tässä suhteessa.


“Itämeren puolesta on tehty paljon töitä viimeisten vuosikymmenten ja vuosien aikana, mikä on tuottanut tulosta! Vuosina 2014-2016 Itämereen virtasi suolapulsseja, jotka toivat mukanaan hapekasta vettä Itämereen. Näiden positiiviset vaikutukset näkyivät vuonna 2016 happitilanteen paranemisena Gotlannin itä- ja eteläpuolisilla syvännealueilla. Sääolosuhteiden muuttuessa suolapulssit kuitenkin työnsivät edellään hapetonta vettä eteenpäin Suomenlahdelle, mistä johtuu tämänhetkinen Suomenlahden korkea ravinnepitoisuus, joka voi aiheuttaa poikkeuksellisen paljon sinileväkukintoja kesällä. Vaikka tilanne on nyt hetkellisesti Suomenlahdella hieman huonompi, suolapulssit ovat yleisellä tasolla elintärkeitä Itämeren hyvinvoinnille. Itämeren tila on parantunut paljon viimeisten vuosien aikana, josta kiitos kuuluu esimerkiksi BSAG:lle ja muille Itämeren puolesta toimijoille.”

Illallisen päätavoitteena oli tietenkin Itämeri-aiheisen keskustelun lisäksi saada aikaan mahdollisimman suuri lahjoitussumma Baltic Sea Action Groupille. Jokaisesta myydystä illalliskortista lahjoitettiin 15 € suoraan BSAG:lle, jonka lisäksi paikan päällä myytiin tuotteita, joiden myynnistä illan aikana kerätyt tuotot lahjoitettaisiin Itämeren suojeluun. Myynnissä oli upeat GBS -korut, DROPPin SIGG-pullot sekä pullojen lisäksi julisteita, jotka oli suunnitellut taitava maalari ja intohimoinen kalastaja Rasmus Tikkanen. Tarjolla oli kolme erilaista printtiä: sinisimpukka, sekä värillinen että mustavalkoinen kampela. Myös valokuvaaja ja kirjoittaja Tim Bird oli tilaisuudessa mukana, ja lahjoitti tilaisuutta varten muutaman kuvaamansa Suomenlinna - Islands of Light -kirjan. Kirjat myytiin loppuun hetkessä!

Lahjoitussummaksi kertyi lopulta 1750 euroa - tämä on uskomattoman hieno asia! DROPP ja GBS ovat lahjoittaneet tämän summan BSAG:lle edistämään heidän jatkuvaa vaikuttamistyötä elävän Itämeren hyväksi.

Jos haluat vielä osallistua illan keräykseen, voit käydä guardian.fi -verkkokaupassa tutustumassa Guardian of the Baltic Sean upeisiin koruihin, tai tilata Rasmus Tikkasen mahtavat Itämeri-aiheiset printit osoitteesta info @ dropp.fi. Kun kirjaudut sähköpostilistallemme, pysyt jatkossakin ajan tasalla tapahtumistamme (http://www.dropp.fi/). 

Suuri kiitos vielä Guardian of the Baltic Sealle ja Uunisaarelle yhteistyöstä tapahtuman järjestämisessä, BSAG:n Saaralle ja SYKE:n Roopelle puheenvuoroista, Tim Birdille kirjoista, Rasmus Tikkaselle upeista printeistä ja Whyprintille menukorteista! Ja ennen kaikkea suurin kiitos kaikille osallistujille. DROPP ja Itämeri kiittävät!