Rasmus Tikkanen: kuvittaja uusien DROPP -piirrosten takana

Rasmus Tikkanen työhuoneellaan Empire -liikkeessä. 

Rasmus Tikkanen työhuoneellaan Empire -liikkeessä. 

Saammeko esitellä teille persoonan DROPPin juomapullokilpailun piirustusten takana – Rasmus Tikkanen! Rasmus on todellinen monilahjakkuus, jolla on monta rautaa tulessa: taideteosten tekemisen lisäksi hänellä on oma myymälä/galleria sekä Villawool-niminen perheyritys. Kiireiseltä mieheltä liikeni hetki aikaa vastata muutamiin kysymyksiimme! 

1.    Mikä on innostanut sinua tekemään Itämereen ja sen suojeluun liittyviä töitä?

Olen viettänyt pikkulapsesta asti paljon aikaani Itämerellä. Perheelläni oli kesämökki Turun saaristossa, jossa vietimme aina lapsuuden kesät. Olen aina nauttinut, ja nautin edelleenkin eniten ajasta, jonka saan viettää merellä. 

2.    Mistä haet tai saat inspiraatiosi meriaiheisiin töihin?

On vaikea sanoa, mistä ideat töihini tulevat. Usein ne vain yhtäkkiä tupsahtaa päähäni silloin kun olen rennoimmillani. Merellä ollessa aivot on usein eniten inspiroituneessa tilassa, ja siellä mieleen juolahtaa yhtäkkiä erilaisia ideoita, joita haluan toteuttaa. Palaan ideoiden kanssa työhuoneelle ja katson, kuinka voin toteuttaa ja laittaa ne käytäntöön. 

3.    Mikä on lempipaikkasi saaristossa tai Itämerellä? 

Lapsuuden kesämökkiä meillä ei enää ole, mutta olemme kymmenen vuoden ajan viettäneet paljon aikaa kaveriporukalla kaverini mökillä Nauvossa. Jos on valittava jokin yksittäinen paikka, vastaukseni on Nauvo. 

Käy antamassa äänesi uudelle DROPP-kestopullolle osoitteessa http://www.dropp.fi/kilpailu/

Heidi NielsenComment