Mikä inspiroi tekemään työtä ympäristön puolesta? Kysyimme asiaa Bruce Oreckilta!

Parin viikon takainen sateinen maanantai-aamu sai käännöksen parempaan, kun tapasimme Bruce Oreckin kahvila Birgitassa! Istuimme alas ja juttelimme muun muassa hänen motiiveistaan tehdä työtä ympäristön eteen sekä Itämeren merkityksestä hänelle. Saimme lyhyessäkin ajassa aikaan todella mielenkiintoisen ja monipuolisen keskustelun!

Meren läheisyys muistuttaa Bruce Oreckia luonnon todellisesta voimasta.

Meren läheisyys muistuttaa Bruce Oreckia luonnon todellisesta voimasta.

Olet tehnyt paljon työtä Helsingin elävöittämiseksi. Miten mielestäsi meren läheisyys vaikuttaa Helsinkiin kaupunkina ja asuinpaikkana?

Helsingin sijainti Itämeren rannalla on todella hieno asia! Me ihmiset olemme loppujen lopuksi vesiolentoja; tarvitsemme vettä olemassaoloomme. Myös maapallo koostuu pitkälti vedestä, sillä vesi peittää maapallon pinta-alasta kaksi kolmasosaa. Veden läheisyys muistuttaa maapallon ja luonnon olemassaolosta, ja tuo tuntua, että olemme paremmin yhteydessä luonnon kanssa. 

Entä mitä meri merkitsee sinulle henkilökohtaisesti?

Rakastan olla meren lähellä - rakastan sen ääntä, tuoksua, kaikkea siinä. Meren voima muistuttaa siitä, että ihmisen elo maan päällä on loppujen lopuksi hyvin lyhyt ja merkityksetön. Meri on ollut läsnä miljoonia vuosia ja muovannut paljon kaikkea ympärillään, se muistuttaa minua hyvin luonnon todellisesta voimasta.

 Olet ollut mukana monessa kestävän kehityksen aloitteessa ja ilmastoasiat kiinnostavat sinua. Tämänkaltaiset aloitteet edesauttavat myös Itämeren hyvinvointia. Mikä inspiroi sinua jatkamaan tätä työtä?

En tiedä tuletko pitämään vastauksestani… Mutta luontoäiti ei loppujen lopuksi välitä meistä. Luonto pelaa pidempää peliä, ja ihmisten aika maan päällä on kovin lyhyt, jonka jälkeen luonto jatkaa eloaan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Ihmisen on elettävä luonnon ehdoilla, eikä luonnon ihmisen ehdoilla. Loppujen lopuksi, kaikessa yksinkertaisuudessaan, siinä on kyse lajimme selviytymisestä.

Mikä on mieleenpainuvin muistosi Itämereltä tai Suomen saaristosta?

Suomen saaristohan on todella kaunis, mutta mieleenpainuvin muistoni on muutaman vuoden takaa täältä Helsingin Kaivopuistosta. Oli kylmä talvi-aamu, mutta aurinko paistoi kauniisti. Meren jään päällä oli sumukerros, ja auringon paistaessa se näky oli erittäin kaunis ja mieleenpainuva. Ihmiset kävelivät jään päällä ja se oli kokonaisuudessaan vain hyvin suomalainen hetki.

Kiitos vielä Bruce Oreck ajastasi ja mielenkiintoisesta keskustelusta!

DROPP on saanut kunnian tehdä yhteistyötä erilaisten lahjakkaiden ja ympäristötietoisten henkilöiden kanssa. Voit lukea aikaisemman postauksemme Rasmus Tikkasesta täällä ja Ronyasta täällä

Heidi NielsenComment