Saariston 5 kauneinta retkikohdetta - täällä haluat käydä kesällä 2017!

Nötön satama. Kuva: Nötöboden.

Nötön satama. Kuva: Nötöboden.

1. Nauvon eteläisen saariston Nötö on yksi saaristomeren kansallispuiston suurimmista saarista. Täällä pääset SUP-lautailemaan Saaristomeren kansallispuiston upeissa maisemissa tai pyöräretkelle pienen saaren ympäri, mitä muuta voisit toivoa?

2. Bengtskär. Suomen eteläisin matkakohde on elämys säällä kuin säällä. Aurinkoisina päivinä ulkosaariston kauneus mykistää, myrskyssä aallot huuhtovat koko luodon yli.

3. Turun saaristossa sijaitseva luonnonkaunis ja kiehtovan historian omaava Seilin saari on vihdoin avattu retkeilijöille! Tutustu vanhaan parantolaan ja nauti uuden ravintolan korkealaatuisesta tarjoilusta.

4. Askeettinen Klovharu Pellingin saaristossa Porvoon edustalla oli Tove Janssonin ja hänen puolisonsa Tuulikki Pietilän koti kolmen vuosikymmenen ajan. Täällä voisi käydä monta kertaa kesässä! 

5. Helsingin edustalla sijaitseva luonnonmukainen Vallisaari. Jos et vielä ole käynyt Vallisaaressa, tee se viimeistään tulevana kesänä. Perille pääsee kajakilla, lautalla tai omalla veneellä. 

Joku näistä helmistä on melko varmasti sinunkin uusi lempikohde saaristossa :) 

Heidi Nielsen2 Comments