Saaristolaislapsi ja tiedostava kuluttaja - esittelyssä DROPPin Kehitysjohtaja Karoliina

Karoliina.jpg

 

Karoliina on ammatiltaan kulttuurituottaja, joka innostuu luovista konsepteista ja uusista vaikuttamisen mahdollisuuksista, joiden avulla voidaan tehdä vaikuttamisesta jokapäiväisessä elämässä mahdollisimman helppoa. Hänellä on aina ollut halu tehdä kestävään kehitykseen ja vastuullisuuteen liittyvää työtä, jotta voisimme kaikki elää paremmassa maailmassa.

Karoliina on saaristolaislapsi, joka on viettänyt lapsuuden kesät joko veneessä tai meren äärellä uiden ja kalastaen. Meri on siis aina ollut hänelle tärkeä elementti, mutta vasta aikuisiällä hän on todella ymmärtänyt arvostaa omia vesiä. Tämän mukana on kuitenkin myös kasvanut huoli Itämeren tilasta, sillä tulevilla sukupolvilla tulisi olla samat mahdollisuudet nauttia kesistä meren äärellä, huolehtimatta saastuneista vesistä.

1. Koska kiinnostuit Itämeren tilasta?

Muistan hyvin lapsuuden kesät, jolloin käytännössä asuin meressä serkkujeni ja sisarusten kanssa. Tuli kuitenkin aikoja, jolloin meiltä kiellettiin uiminen sinilevän takia. Harmitus oli suuri, aurinkoisiin kesäpäiviin saaristossa kun vain kuului edestakaisin meressä hyppiminen.

Jo pienenä minua kiinnosti mistä tämä johtui, mutta en tietenkään ymmärtänyt että asioihin voi oikeasti vaikuttaa. Näin vähän vanhempana olen kuitenkin tajunnut, että yksittäisenä ihmisenäkin voi, ja tulee vaikuttaa. Olen hyvin iloinen, että voin DROPPilla työskentelyn kautta sisällyttää Itämerityön arkeeni!

2. Mikä on kivointa työssäsi?

Kivointa on se, että voin todella seistä yrityksen arvojen ja toiminnan takana. On myös hienoa huomata, että ihmisiä todella kiinnostaa Itämeren suojelu ja että he kokevat sen yhteiseksi asiaksi.

3. Ketä ihailet?

Ihailen isovanhempiani. He ovat nähneet paljon elämää, mutta silti pilke löytyy silmäkulmassa ja joskus jopa vitsitkin vanhasta iästä riippumatta. He ovat myös monella tasolla opettaneet minulle erilaisuuden suvaitsevaisuutta, mistä olen hyvin kiitollinen.  

4. Miten ympäristöasiat ja huoli Itämerestä näkyy omassa arjessasi?

Yritän olla mahdollisimman tietoinen kuluttaja. Pyrin ostamaan second hand -vaatteita, ja ainoastaan oikeaan tarpeeseen. Olen myös siirtynyt kasvispainotteiseen ravintoon.

5. Minkälaisen viestin haluaisit jakaa kuluttajille?

Pienillä asioilla voi olla suuri vaikutus, kun teemme sen yhdessä. Esimerkiksi jo yksi lihaton päivä viikossa voi vaikuttaa suuresti, ollen kuitenkin aika helppo teko omassa arjessa.

Heidi NielsenComment