DROPP vesi myötätuulessa 2015 - lahjoitus Itämeren suojeluun kuusinkertaistettiin!

Kuva: Pauliina Palosaari 

Kuva: Pauliina Palosaari 

DROPPilla on mahtava vuosi takana – vuonna 2015 kaksinkertaistimme jälleenmyyjämme, laajensimme tuotevalikoimaamme,  osallistuimme hienojen tapahtumien kuten Lasten Itämeriprotestin järjestämiseen ja teimme vuoden päätteeksi 30.000 euron lahjoituksen Itämeren suojeluun. Pysyimme siis tavoitteessamme, joka oli moninkertaistaa ensimmäisen vuoden 4.900 euron lahjoitus! 

Vuoden aikana DROPP kasvatti tuntuvasti myyntiään: DROPP-vettä myytiin   150000 pulloa ja Helsingin lisäksi uusia jälleenmyyjiä on nyt mm. Porvoossa, Tammisaaressa ja Turussa. Koko maan kattava Cafe Fazer ketju otti DROPP –veden myyntiin toukokuussa ja DROPPia juotiin eri tapahtumissa Nordic Business Forumista Teurastamo Night Marketiin. DROPP toi myös myyntiin oman täytettävän juomapullon, joka löytyy kaikista Partioaitan myymälöistä. Juomapullosta on tullut monen asiakkaan suosikki ja sitä myytiin puolessa vuodessa yli 600 kappaletta.

Nyt iloitsemme siitä, että pystyimme tekemään merkittävän lahjoituksen Itämeren suojeluun. 30 000 euron lahjoitus jaetaan tänä vuonna kahteen osaan: sillä tuetaan pääyhteistyökumppanimme BSAG:n jatkuvaa vaikuttamistyötä puhtaan Itämeren hyväksi, sekä uutta Helsingin yliopiston MONICOAST tutkimushanketta, jossa DROPP on aktiivisesti mukana viestimässä Itämeren rannikkoalueen muutoksista ja suojelun tarpeesta.

MONICOAST tutkimusprojektiin hankitaan DROPPin lahjoituksella merentutkimusmittareita, jotka kevättalvella 2016 sijoitetaan rannikkoalueille rakkolevävyöhykkeeseen, sinisimpukkayhteisöön ja meriajokasniittyyn. Mittarit lähettävät dataa tutkijoiden käyttöön, jota analysoimalla ymmärrämme paremmin miten meriympäristön muutokset – joita ilmaston lämpeneminen ja rehevöityminen vauhdittavat – vaikuttavat Itämeren lajeihin ja miten merta voi suojella entistä paremmin.

BSAG tunnetaan erityisesti yritysten hakemisesta mukaan toimimaan Itämeren hyväksi sekä Itämeren puolesta vaikuttajana yhteiskunnallisten päättäjien suuntaan. Alkaneena vuonna BSAG tekee työtä erityisesti vesistöjä rehevöittävien ravinnevuotojen tukkimiseksi ruoantuotannosta.

2016 on jo lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin, uusia yhteistyökuvioita on tiedossa ja tavoitteena on jatkaa kasvua viime vuoden malliin. Vuoden lopussa DROPP on toivottavasti helposti kuluttajan saatavilla Kotkasta Kokkolaan, niin pienten kuin suurempien jälleenmyyjien valikoimissa. Kiitämme asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme viime vuoden saavutuksista ja odotamme innolla mitä kaikkea 2016 tuo mukanaan!

- Amanda Sundell

Heidi NielsenComment