DROPP-pullot löysivät Itämeren suojelijat

Syyskuun alkaessa on mainio aika pysähtyä hetkeksi ja antaa kesän tapahtumien palautua mieleen. Kesä 2016 oli huikea DROPPin kannalta: saimme uusia jälleenmyyjiä, osallistuimme Suomiareenaan BSAG:n kanssa ja olimme tavalla tai toisella mukana kymmenissä tapahtumissa ympäri Suomea. 

Yksi kesän kohokohtia oli seurata Marko Uusitalon ja Juho Paason melontaa Suomen rannikkoa pitkin. Kaksikko meloi 39 päivässä 1238 km, Virolahdesta Tornioon, ja matkan varrella herrat pysähtyivät juttelemaan Itämeren suojelijoiden kanssa meremme tilasta. Viisi ansiokasta Itämeren suojelijaa palkittiin DROPPin SIGG pulloilla, jotka toivottavasti tuottavat pitkään iloa näille retkeilyn ja veneilyn ystäville! (Bonuspalkinnon sai kaksikon Juho, joka osallistuu säännöllisesti eri roskaantumista hillitseviin talkoisiin.) 

Tässä lyhyet tarinat palkituista Itämeren suojelijoista, toivottavasti ne innoittavat teitäkin!

Ensimmäinen pullo jaettiin Bochamin satamassa. Sen vastaanotti Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen toiminnanjohtaja Tapio Lepikkö. Heillä on yhteensä 37 virkistysaluetta joista iso osa sijaitsee saaristossa. Alueet, joissa vierailimme, olivat siistejä ja niissä löytyi asianmukaisesti hoidetut wc:t ja myös pienet roskapisteet. Retkeilijöiden on kuitenkin pääasiallisesti vietävä roskat asianmukaisiin keräyspisteisiin. Yhdistyksen toiminnasta huokuu luonnon kunnioittaminen. 

Toinen pullo jaettiin Vuosaaren Melontakeskuksessa / Natura Viva. Sen vastaanotti toimitusjohtaja Ilkka Lariola. Natura Viva kouluttaa melojia ja melontaohjaajia. Asiakasryhmille Natura Viva järjestää retkiä vesillä ja maalla, myös ulkomailla. Yhtenä teemana heillä on tuoda esiin arvostus luontoa kohtaan. Teemamelontoja järjestetään esimerkiksi Kerää Roska Merestä-aiheella.

Kolmas pullo jaettiin Raahen Purjehdusseuralle. DROPP-pullon vastaan otti vuorossa oleva satamavahti Jorma Piippo. Satamassa oli mahdollisuus rantautua myös kajakilla ja pienveneellä mikä ei ollut todellakaan kaikkialla mahdollista. Satamapalvelut olivat hyvät. Jätepisteessä oli mahdollisuus lajitella jätteet useampaan eri jakeeseen. Seura mahdollistaa toiminnallaan veneilijöille luontoa säästävän toimintamallin.

Neljäs pullo jaettiin Raahen Taskun Pookilla Suomen Majakkaseuralle. Pullon otti vastaan Anne Björk. Majakkaseura kunnostaa majakoita ja niihin liittyviä rakennuksia. Nämä kulttuuriarvokkaat rakennukset ovat rappeutumassa ja olisivat ilman aktiivista talkoohenkeä pian suuria rakennusjätekasoja.

Viiden pullo annettiin oikeutetusti Antti Oravalle. Hän on aktiivinen meloja Raahesta. Hän kiertelee Raahen ympäristön vesistöjä keräten roskia saarista että vesistä. Hänen mukaansa roskaa ei ole enään niin paljon kuin muutamia vuosia sitten. Onko ihmiset parantaneet tapansa vai tuottaako ahkera jätteenkeräys tulosta, sitä pohdimme. Hän on ollut mukana monessa esim puhdistamassa öljyvahinkoa Raahen satamassa. Antti on myös aktiivisesti mukana Meripelastajien ja Purjehdusseuran melontajaoston toiminnassa. Kaikesta hänen toiminnasta näkee rakkauden mereen ja sen hyväksi tehtävään työhön. 

Heidi NielsenComment