Fazer ottaa DROPPin Cafe Fazerin ja Fazer Leipomomyymälöiden valikoimiin

Fazer-konsernin Suomen kahvilaliiketoiminta ottaa Itämerta tukevan DROPP hiilihapollisen lähdeveden myyntiin toukokuun alusta osana Fazerin työtä Itämeren puolesta. DROPP on yhteiskunnallinen yritys, joka on tuonut ympäristön huomioivan lähdeveden markkinoille. DROPP lahjoittaa voittonsa 100-prosenttisesti Baltic Sea Action Groupille.

Fazerin kahvilat tarjoavat toukokuusta alkaen asiakkailleen uuden pullovesivaihtoehdon tuomalla DROPP hiilihapollisen lähdeveden myyntivalikoimaan. Mahdollisuuksien mukaan ja asiakastarpeeseen perustuen Fazer-konsernin henkilöstöravintolat, muut toimipisteet sekä Fazer leipomomyymälät ottavat myös DROPP-veden myyntiin vuoden 2015 aikana.

Toiminnallaan DROPP mahdollistaa käytännön itämeritekoja. DROPP lahjoittaa voittonsa kokonaisuudessaan Baltic Sea Action Groupille, joka toimii aktiivisesti rehevöitymisen vähentämiseksi, luonnon monimuotoisuuden suojelemiseksi sekä vaarallisten aineiden ja merenkäynnin riskien minimoimiseksi.

Fazer haluaa tukea yrittäjyyttä ja työtä Itämeren puolesta

Fazer on merkittävä toimija Itämeren alueella. Tämä antaa mahdollisuuden vaikuttaa Itämeren tilaan omaa toimintaa kehittämällä ja yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

”Haluamme olla mukana ratkaisemassa yhteisiä haasteita – kuten Itämeren saastuminen – liiketoimintamme kautta. Ensisijaisesti keskitymme omien toimintatapojen kehittämiseen. On hienoa, että lisäksi voimme tukea yrittäjyyttä ja olla luomassa liiketoimintamahdollisuuksia esimerkiksi DROPPin kaltaiselle Itämeren puolesta työtä tekevälle yritykselle”, sanoo Ulrika Romantschuk, SVP, viestintä ja brändit, Fazer-konserni.

DROPPin perustaja Amanda Sundell näkee yhteistyön Fazerin kanssa merkittävänä avauksena saada DROPP useamman suomalaisen kuluttajan ulottuville.

”Perustin DROPPin koska halusin tarjota helpon tavan jokaisen osallistua Itämeren pelastamiseen. Aloitteen onnistumisen kannalta on olennaista, että DROPP on laajalti saatavissa ja tarjoaa todellisen vaihtoehdon muille tuotteille. Yhteistyö Fazerin kanssa takaa tämän”, Amanda Sundell sanoo.

”Fazer on panostanut huomattavasti liiketoimintansa kehittämiseen vähemmän vesistöjä kuormittavaksi ja on siksi DROPPille luonnollinen yhteistyökumppani. Perheyrityksen arvot ja visio ovat kohdallaan ja on hienoa, että yhteistyön myötä Fazerin asiakkaat voivat entistä aktiivisemmin osallistua Itämeren suojeluun”, Sundell toteaa.

DROPP-vesi on uusi vaihtoehto kahvila-asiakkaille, jotka kaipaavat yksilöllisiin tarpeisiinsa ja omaan arvomaailmaansa sopivia tuotteita.

”Kahvilamme ovat hyvin luonnollinen paikka myydä DROPP-vettä. Fazer Cafés -ketju tarjoaa makuelämyksiä urbaaneille kahvilakävijöille, jotka arvostavat paitsi korkeatasoista palvelua ja valikoimaa, myös vastuullisuutta liiketoiminnassa”, sanoo Kristian Helanne, Fazerin Cafés- liiketoiminnan johtaja.

Fazer Cafés on kasvava premiumtason kahvilaketju Suomessa. Kahviloita on mm. Helsingissä Kluuvikadulla, Citycenterissä, Forumissa, Munkkivuoressa, Itäkeskuksessa. Lisäksi ravintola- ja kahvilaliiketoimintaa on Stockmann-tavarataloissa ja Messukeskuksessa.

Fazerin Itämeri-sitoumus

Fazer teki vuonna 2013 Baltic Sea Action Groupille sitoumuksen, joka koostuu neljästä osa- alueesta: ravintolaliiketoiminnan vastuullisen tarjooman kehittäminen ja ympäristövaikutusten pienentäminen, Fazer-konsernin energiastrategia, leipomoliiketoiminnan viljanhankintavisio ja Fazer Myllyn vastuullisuusohjelma.

”Olemme tyytyväisiä, että Fazer kehittää Itämeri-sitoumusta eteenpäin. Fazerin sitoumus on hyvä esimerkki siitä, että toimintaa analysoimalla löytyy useita mahdollisuuksia vaikuttaa positiivisesti Itämeren tilaan. Fazerin sitoumuksesta löytyy suoraan Itämereen liittyvää toimintaa kuten Itämeri-ystävällisesti tuotetun viljan käyttö sekä välillisesti merta auttavia asioita kuten biojätteen vähentäminen ja nyt DROPP-veden ottaminen mukaan kahviloiden tarjontaan”, BSAG:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Herlin sanoo.

Lisätietoja Fazerin Itämeri-sitoumuksesta: www.fazergroup.com/fi/itameri Toteutuneita toimenpiteitä vuonna 2014:

  • Uusiutuvan energian osuus konsernin kokonaissähkön kulutuksesta 66 prosenttiin

  • Aloitettiin yhteistyö Lahti Energian kanssa myllytoiminnasta jäävien kaurankuorien käyttämiseksi energiantuotantoon

  • Toteutettiin jälleen Älä ruoki roskista -lautashävikkikampanja ravintoloissa Ruotsissa ja Suomessa erinomaisin tuloksin

  • Luotiin vastuullisen viljanhankinnan visio mm. rehevöitymiseen liittyviin haasteisiin vastaamiseksi ja kestävien viljelymenetelmien edistämiseksi

  • Kasvatettiin vihannesten osuutta Fazer Food Servicesin tarjoomassa lähes 40 prosenttiin

  • Lisättiin luomu- ja kausituotteiden käyttöä ravintoloissa ja nostettiin vihreän listan kalan osuus noin 50 prosenttiin

    Lisätietoja:

    Fazerin Itämeri-sitoumus ja vastuullisuus: Nina Elomaa, yritysvastuujohtaja, Fazer-konserni, p. 045 354 8611

    Fazerin kahvilaliiketoiminta: Kristian Helanne, johtaja, Fazer Cafés -liiketoiminta, p. 040 831 8300

    Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)fazer.com

    Fazer Cafés: www.fazercafe.fi
    DROPP: Amanda Sundell, toimitusjohtaja, amanda.sundell@dropp.fi ja p. 040 740 7446 Baltic Sea Action Group: Pieta Jarva, tiedottaja, pieta.jarva@bsag.fi p. 050 338 1096

Painokelpoisia kuvia: www.fazergroup.com/pictures, ”media_press”, ”DROPP Fazer Cafés”