ANNA PANOKSESI ITÄMEREN SUOJELUUN - TULE MARKKINOINTIHARJOITELIJAKSEMME!
DROPP_talvi2.jpg

Ilmianna itsesi jos haluat kasvattaa markkinoinnin ja viestinnän osaamistasi yhteiskunnallisessa yrityksessä - tarjoamme sinulle kokemuksia ja haasteita innostavassa työympäristössä! 

DROPP on yhteiskunnallinen yritys, jonka päämääränä on pelastaa Itämeri. DROPP -lähdeveden ympäristövaikutukset on minimoitu ja lahjoitamme 100% voitostamme Baltic Sea Action Group:in tekemään Itämeri-työhön sekä Helsingin yliopiston merentutkimukseen. Tutustu meihin paremmin somessa @droppwater

DROPP kasvaa vauhdilla ja haemme markkinoinnin ja viestinnän avustajaa, joka tietää miten tavoitamme asiakkaamme sekä seuraajamme. Sinun tehtäväsi on suunnitella ja toteuttaa sisältöä sosiaaliseen mediaan ja hyödyntää uusia, tehokkaita tapoja saavuttaa seuraajamme. Viestintäharjoittelijana pääset myös suunnittelemaan viestintää, joka tukee kasvuamme ja auttaa meitä osallistumaan entistä tehokkaammin Itämeren suojeluun. Olet siis mukana rakentamassa ainutlaatuista brändiä ja uusia kumppanuuksia Itämeren hyväksi.

DROPPin harjoittelijana sinulla on mahdollisuus työskennellä yrityksessä, jossa keskeistä on arvot ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Työskentelet itsenäisesti dynaamisessa ympäristössä. Pienessä tiimissä näet konkreettisesti oman työsi tulokset. DROPP on tällä hetkellä kehittämässä uusia tuotteita ja palveluita ja harjoittelijanamme pääset myös kehittämään seuraavaa aluevaltaustamme.

Arvostamme:

Markkinointiviestinnän osaamista
Aloitteellista ja itsenäistä työskentelytapaa
Hyvää otetta visuaaliseen mediaan (kuvat & video)
Ymmärrystä sosiaalisen median vaikuttavuuden lisäämisestä 
Suomen kielen taito välttämätön, ruotsi ja englanti katsotaan eduksi

Harjoittelu:

Alkaa keväällä 2018 (mielellään heti maaliskuussa) 4-5 päivää viikossa, työaika joustava. Harjoittelujakso vähintään 3kk. 
Toimisto Helsingin ydinkeskustassa, harjoittelukorvaus 800 €/kk. Lähetäthän hakemuksesi heti tai viimeistään 25.2 osoitteeseen info at dropp.fi. Täytämme paikan heti sopivan henkilön löydyttyä. 

Amanda SundellComment
DROPP 2017 - Vuosi numeroissa
Vesi-kallio.jpg

Kaikille asiakkaillemme ja kiinnostuneille seuraajille keräsimme tähän yhteen tietoja toiminnastamme vuodelta 2017.

DROPP (Dropp Water Oy) aloitti toimintansa keväällä 2014. Kolmen vuoden jälkeen DROPPin toiminta perustuu edelleen samaan vahvaan periaatteeseen: haluamme tukea Itämeren suojelua toimintamme avulla ja lahjoitamme voittomme kokonaisuudessaan tähän tarkoitukseen. Lahjoituksillamme mahdollistamme Baltic Sea Action Group:in tuloksellista vaikuttamistyötä puhtaan Itämeren hyväksi sekä Helsingin Yliopiston merentutkimusta, jotta ymmärtäisimme vielä entistä paremmin mitä Itämeren pinnan alla tapahtuu.

Liikevaihtomme vuonna 2017 oli hivenen alle 250 000 euroa ja lahjoituksemme Itämeren suojeluun 31 600 euroa. Yhteensä toimintansa aikana DROPP on lahjoittanut jo lähes 100 000 euroa yhteistyökumppaneilleen Baltic Sea Action Groupille sekä Helsingin yliopistolle. Olemme ylpeitä, että DROPP on onnistunut toimimaan pienillä kiinteillä kustannuksilla ja näin kannattavuus on ollut hyvä; käyttökatteemme vuonna 2017 oli lähellä 20%. 

Vaikkei DROPPin toiminnan laajuus osakeyhtiölajin mukaan ole velvoittanut yritystä valitsemaan tilintarkastajaa, on yritys jokaisena tilikautenaan vapaaehtoisesti tarkistuttanut tilinpäätöksensä Revico Grant Thorntonin toimesta. DROPP on kokenut tämän olevan tärkeää yrityksen luotettavuuden ja toiminnan läpinäkyvyyden kannalta. Heti vuoden 2017 tilinpäätöksen valmistuttua, todennäköisesti maaliskuussa 2018, se tarkistetaan ja julkistetaan osakeyhtiölle normaaliin tapaan kaupparekisterin kautta.

DROPP toimi vuonna 2017 kahden ja kolmen vahvuisella tiimillä, enimmillään tiimissä on ollut kaksi kokoaikaista ja yksi osa-aikainen työntekijä ja hetkellisesti vähemmän.

Kaikista tärkeintä meille on tulokset, jotka lahjoituksemme mahdollistavat.

Vuonna 2017 tärkeitä tuloksia Itämeren hyvinvoinnin kannalta olivat BSAG:n osalta mm:

  • Itämeren suojelun konkreettisen huomioonottamisen edistäminen yli neljänkymmenen yrityksen liiketoiminnassa. Isolla osalla näistä yrityksistä on linkki ravinteiden käyttöön, tuottamiseen tai kierrätykseen ja sitä kautta suora mahdollisuus vaikuttaa Itämerta rehevöittävien ravinnepäästöjen minimoimiseen.
  • Politiikan alalla BSAG vei Suomessa eteenpäin ruohojuuritason ehdotuksia, jotta kestävän maatalouden toimia saataisiin laajemmin käyttöön. BSAG myös seurasi ja osallistui  EU:n lainsäädännön valmisteluun, jotta Itämeren etu otettaisiin huomioon. Etenkin muuttuva lannoiteasetus, joka vaikuttaa Itämeren alueen lannoitteiden laatuun ja ravinteiden käyttöön, oli keskeinen.
  • BSAG edisti myös merkittävästi Itämeri- ja ilmastotyötä yhdistävää ajattelua: hiilen sitominen ilmakehästä maaperään, ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja keinoin, jotka vähentävät myös ravinnepäästöjä.
  • BSAG jatkoi myös tuloksellista työtään maatalouden ravinnepäästöjen minimoimiseksi. Maatalouden osuus on suurin Itämereen tulevista ulkoisista päästöistä ja siksi ratkaisut kestävän maatalouden saralla ovat vahvasti fokuksessa. Toinen oleellinen rehevöitymistä aiheuttava tekijä on Itämeren sisäinen ravinnevaranto, jonka ratkaisemiseksi BSAG tekee työtä jo tänään. Ensimmäinen suomalainen selvitys sisäisestä ravinnevarannosta ja mahdollisista tekniikoista sen purkamiseksi tulevaisuudessa julkaistaan huhtikuussa 2018.

MONICOAST tutkimusprojekti puolestaan sai 2017 toimivan verkkoportaalin, jossa sekä tutkijat että yleisö pääsevät seuraamaan miten olosuhteet  kahdessa rannikkoalueen mittauspisteessä kehittyvät. DROPPin lahjoituksella on rahoitettu mittarit, niiden ylläpitö ja kalibrointi sekä verkkoportaalin toteuttaminen. (Hankkeessa seurataan rannikkoalueella sijaitsevia erityisen herkkiä ekosysteemejä ja niiden muutoksia.)  MONICOAST laajenee vuonna 2018 ja sen kehitystä tukee myös Suomen Akatemian ja Hangon Sataman myöntämä rahoitus Helsingin yliopiston merentutkimukselle.

Kaiken kaikkiaan vuosi 2017 oli siis menestys DROPPin osalta ja siitä kiitämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme ja asiakkaitamme! Vuonna 2018 DROPP panostaa edelleen kasvuun ja suurella innolla työskentelemme myös uusien ratkaisujen ja tuotteiden parissa. Näistä kerromme lisää pian.

Amanda SundellComment
DROPP x SIGG juomapullot keräsivät Ruohonjuuressa ja Partioaitassa 1630 € lahjoituksen Itämeren suojeluun!  
Kestopullo_Syksy-08481.jpg

Asiakkaimme ostosten seurauksena Partioaitta ja Ruohonjuuri lahjoittivat vuodenvaihteessa yhteensä 1630,00 € Itämeren suojeluun, Baltic Sea Action Groupille. Tämä lahja Itämerelle on tulosta DROPP-juomapullojen myynnistä – vuonna 2017 Partioaitan ja Ruohonjuuren liikkeissä myytiin 326 kpl DROPPin pulloja ja lahjoitusta kertyi siis 1630 euroa.

Lahjoituksella tuetaan Baltic Sea Action Group:in Itämerityötä. BSAG tunnetaan erityisesti monialaisesta työstään Itämeren hyväksi  - säätiö toimii aktiivisesti yritysten kanssa sekä vaikuttajana yhteiskunnallisten päättäjien suuntaan. Vuonna 2018 BSAG tekee työtä erityisesti Itämeren ja ilmaston kannalta kestävän ruoantuotannon eteen ja tukkiakseen vesistöjä rehevöittäviä ravinnevuotoja.  

”Itämeren rehevöitymiseen voidaan tällä hetkellä vaikuttaa eniten kestävän ruoantuotannon toimin” toteaa  BSAG:n asiamies Mathias Bergman. ”Olemme viime vuosina törmänneet yhä useammin siihen, että edistämiämme  kestävän ruoantuotannon ratkaisuja voidaan käyttää myös ilmastonmuutoksen torjumisessa”, kertoo Bergman, ”DROPPin ja Partioaitan lahjoitus tukeekin vuonna 2018 käytännön keinojen tuomista viljelijöille, jotka haluavat toteuttaa Itämeri – ja ilmastoystävällistä maataloutta. Samalla jatkamme myös yhteistyötä edelläkävijäyritysten, tutkijoiden ja päätöksen tekijöiden kanssa. Olemme iloisia hyvin toimivasta yhteistyömme myös DROPPin ja Partioaitan kanssa”, Bergman summaa.

Partioaitta on tehnyt yhteistyötä laajemminkin Baltic Sea Action Group:in kanssa: Partioaitan facebook -huutokauppojen tuotto on lahjoitettu useampana vuonna BSAGlle ja Runda Upp! kampanja tuki säätiön  toimintaa vuonna 2015.

DROPP x SIGG -juomapullo on ollut Partioaitan valikoimassa toukokuusta 2015 lähtien ja Ruohonjuuressa loppukesästä 2016 alkaen. Jokaisesta myydystä pullosta lahjoitetaan 5,00 € Itämeren suojeluun. Yhteistyö molempien ketjujen kanssa jatkuu myös 2018. 

Amanda SundellComment
DROPP jatkaa nopeaa kasvuaan ja lahjoittaa Itämeren suojeluun 31 500 euroa!
 MONICOAST -tutkimusprojektin mittaripoiju tuottaa dataa sekä tutkijoiden että yleisön käyttöön. Kuva: Joanna Norkko. 

MONICOAST -tutkimusprojektin mittaripoiju tuottaa dataa sekä tutkijoiden että yleisön käyttöön. Kuva: Joanna Norkko. 

DROPPilla on erinomainen vuosi takanaan – yhteiskunnallinen yritys on kaksinkertaistanut jälleenmyyjiensä määrän ja tekee vuoden päätteeksi 30.000 euron lahjoituksen Itämeren suojeluun. Vuonna 2014 perustettu DROPP lahjoittaa kaikki voittonsa Itämeri-työhön ja on lyhyessä ajassa kerännyt lähes 100 000 euroa puhtaan Itämeren hyväksi.

”Tämä tulos on osoitus kuluttajien vahvasta sitoutumisesta yhteiskunnallisesti vaikuttavaan brändiin.” toteaa Amanda Sundell, DROPPin perustaja. ”Meillä on hyvät edellytykset jatkaa kasvu-uralla myös ensi vuonna ja toteuttaa suunnitteilla olevat aloitteet. Haluan viedä DROPPin liiketoimintaa entistä kestävämpään suuntaan, kertakäyttötuotteista kohti palveluita ja uusiokäyttöön sopivia ratkaisuja.”  Tällä hetkellä DROPPilla on reilu 400 jälleenmyyjää koko maassa ja valikoimassa on sekä DROPP -lähdevesi että kestojuomapullot. Perinteikkään Sveitsiläisen SIGG:in kanssa yhteistyössä toteutettu juomapullo löysi tiensä Partioaitan ja Ruohonjuuren lisäksi mm. startup-tapahtuma Slushiin ja sen myynnistä kertyi tänä vuonna huomattava lahjoitus.

DROPP tukee lahjoituksellaan tuloksellista työtä elävän Itämeren hyväksi: Baltic Sea Action Groupin kotimaassa ja EU-tasolla tapahtuvaa vaikuttamistyötä Itämeren luonnon suojelemiseksi sekä Helsingin yliopiston MONICOAST tutkimushanketta, jossa seurataan Itämeren rannikkoalueen herkkiä ekosysteemejä ja ilmastonmuutokseen ja rehevöitymiseen linkittyviä muutoksia niissä.

BSAG tunnetaan Itämeren puolesta vaikuttajana päättäjien suuntaan ja lisäksi yritysten tuomisesta mukaan toimintaan Itämeren hyväksi. Vuonna 2018 BSAG jatkaa työtä Itämeren ja ilmaston kannalta kestävän ruoantuotannon puolesta ja tukkiakseen vesistöjä rehevöittäviä ravinnevuotoja.

”Itämeren rehevöitymiseen voidaan tällä hetkellä vaikuttaa eniten edistämällä kestäviä toimia ruuantuotannossa” kertoo BSAG:n asiamies Mathias Bergman. ”DROPPin lahjoitus tukeekin vuonna 2018 käytännön keinojen tuomista viljelijöille, jotka haluavat toteuttaa Itämeri – ja ilmastoystävällistä maataloutta. Jatkamme myös yhteistyötä edelläkävijäyritysten, tutkijoiden ja päätöksen tekijöiden kanssa Itämeren tilan parantamiseksi. Lahjoituksen lisäksi olemme yhteistyöstä DROPPin kanssa saaneet myös uusia kontakteja ja kumppaneita käytännön Itämeri-työhön, joten meillä on useampikin syy iloita sujuvasta yhteistyöstämme”, Bergman jatkaa.

MONICOAST tutkimusprojekti puolestaan laajenee vuonna 2018, jotta yliopiston tutkijat pystyvät entisestään tehostamaan rannikkoalueella tehtävää seurantaa. Hankkeen kesällä valmistuneen verkkoportaalin myötä yleisö pääsee seuraamaan miten meriympäristön muutokset – joita ilmaston lämpeneminen ja rehevöityminen vauhdittavat – vaikuttavat Itämeren lajeihin ja ympäristöön.

”Kehitämme Hankoniemen rannikkoalueella mittariverkostoa joka tuottaa aivan uutta tietoa meren toiminnasta. Lahjoitusvaroilla hankimme uuden mittarin joka asennetaan rakkolevävyöhykkeeseen” sanoo Joanna Norkko, Tvärminnen eläintieteellisen aseman tutkimuskordinaattori ja jatkaa:   “Haluamme myös tuoda merenalaisen luonnon suuremman yleisön tietoisuuteen. Uskomme vahvasti, että ihmisten halu suojella Itämerta alkaa siitä, että opimme tuntemaan mitä pinnan alla tapahtuu ja vahvistuu kun tiedämme, miten paljon kauniita ja arvokkaita vedenalaisia ympäristöjä rannikoltamme vielä löytyy.”  

Alkavana vuonna yhteiskunnallinen yritys panostaa uusiin aluevaltauksiin ja tietysti kasvuun. ”Haluamme kehittää valikoimaamme ja tuoda markkinoille aivan uusiakin tuotteita. Olemme edenneet pitkälle keskusteluissa uusista, biohajoavista pakkausmateriaaleista ja toisaalta veteen liittyvistä palveluista.” toteaa Amanda Sundell.

Amanda SundellComment