Itämeren kuvittaja
 ”Parasta on katsella rauhoittavaa merta Marjaniemen kallioilta,” kertoo kuvittaja Nadja Sarell.

”Parasta on katsella rauhoittavaa merta Marjaniemen kallioilta,” kertoo kuvittaja Nadja Sarell.

Värikkäitä hahmoja ja maailmoja luova kuvittaja Nadja Sarell unelmoi kuvituksiensa tuomisesta elävään elämään. Iloksemme Sarell loi uudelle DROPP x SIGG -lastenpullolle ihanat Itämeren eläinten hahmot!

Lastenkirjakuvittaja Nadja Sarell piirsi DROPPille viisi veikeää kuvitusta uutta lasten juomapulloa varten. Sarellin aikaisemmat työt lastenkirjoissa, oppimateriaaleissa ja kuoseissa tulvivat herkkiä ja raikkaita värejä.

”Värit tulevat kuvituksiini aika luonnostaan. Joskus taas otan sokkona muutaman värin välipaletista ja alan sen kautta kokeilemaan uusia. On kiva kokeilla uusia tapoja tehdä,” kertoo Sarell. Värien kautta Sarellin paperille muodostuu myös ilmeikkäät hahmot. Eläinhahmot ovatkin Sarellille ominaisia piirrettäviä ja niitä hän halusi tuoda myös lasten juomapulloon.

Mutta uusi lasten juomapullohan on mustavalkoinen! Miltä värien kautta tekevälle tuntui piirtää käyttämällä vain mustaa tussia? ”Tussipiirustus on ihanaa. Oli selkeää heti alusta, että lasten juomapullosta tulee mustavalkoinen”, Sarell sanoo. ”Se sopii muihin DROPPin juomapulloihinkin.”

Rakkaus kirjoihin lähti jo lapsuudesta, jolloin Sarell luki huolellisesti läpi kirjaston lastenkirjakattauksen. Kirjojen kuvittamisen pariin hän kuitenkin löysi vasta mutkan kautta. Musiikki- ja tanssilukiossa ei opetettu kuvaamataitoa ja sen jälkeen tie veikin opiskelemaan tanssia Teatterikorkeakouluun. Kiinnostus visuaaliseen luomiseen kuitenkin heräsi ja silloisen poikaystävänsä vinkillä Sarell löysi North Wales School of Art and Designiin, jossa oli mahdollisuus keskittyä juuri lastenkirjojen kuvittamiseen.

Nyt Sarell asuu perheineen Helsingin Roihuvuoressa meren läheisyydessä. ”Minulle on tärkeää, että meri on lähellä,” kertoo Sarell. ”Olen aina asunut Helsingissä meren äärellä. Tulen vain helposti merisairaaksi! Parasta on katsella rauhoittavaa merta Marjaniemen kallioilta.”

Vaikka kaikki lähti kirjojen kansien välistä, on Sarell pitkään toivonut pääsevänsä tuomaan kuvitukset kirjojen sivuilta osaksi arkielämää. ”Haluaisin tehdä enemmän kuvituksia, jotka näkyvät ihmisten arjessa. Vaikkapa seinämaalauksia tai kuvituksia käyttöesineisiin, kankaisiin ja lastenhuoneeseen,” kertoo Sarell. Toiveen toteutuminen saa mainion alun, kun yksi viidestä Sarellin luomasta kuvituksesta painetaan DROPPin uuteen lasten juomapulloon.

Me DROPPilaiset kiitämme Nadjaa ihanista kuvituksista! Äänestys viiden kauniin vaihtoehdon välillä löytyy täältä. Nadjan portfolion löydät osoitteesta www.nadjasarell.com.

Amanda Sundell
Uutisia kevääseen: LANSEERAMME uuden DROPP x WHEELSTRÖM -sähköpyörän
sähkisnetti.jpg

Nyt saa kertoa: olemme suunnitelleet yhteistyössä sähköpyöräyritys Wheelströmin kanssa uuden sähköpyörän, Itämeren tutkimuksen hyväksi.

DROPP x Wheelström -sähköpyörä on merensininen ja tangossa komeilee iloinen kala DROPP-tekstin kera. Jokaisesta myydystä sähköpyörästä lahjoitetaan 200 euroa Itämeren rannikon tutkimukseen MONICOAST-projektille. Tavoitteena on kerätä yhteensä 4000 euroa uuden mittauspoijun hankkimiseksi Tvärminnen tutkimusasemalle Hangon läheisyyteen. Useampi mittauspoiju tarjoaa tarkempaa tietoa rannikoiden erilaisista vedenalaisista elinympäristöistä.

”Lahjoituksen avulla nopeutamme uuden mittausaseman hankintaa ja se vuorostaan auttaa tutkijoita ymmärtämään paremmin muutoksia Itämeren herkillä rannikkoalueilla. Haluamme myös yhteistyöllä kiinnittää huomiota tärkeisiin asioihin kuten liikkuminen ja kuluttaminen sekä tarjota ihmisille helpon tavan osallistua ja vaikuttaa positiivisesti”, sanoo Amanda Sundell, DROPPin toimitusjohtaja.

Wheelströmin toimitusjohtaja Rina Raikamo on yhteistyöstä vähintään yhtä innoissaan kuin me DROPPilla. ”Sähköpyöräily on kätevä ja helppo tapa liikkua, ja siitä on tullut yhä suositumpaa Pohjoismaissa. Tuntuu luonnolliselta ja hauskalta tehdä yhteistyötä DROPPin kanssa, koska DROPP on jo tuonut Itämeren suojelun ihmisten arkeen kestojuomapullojen ja vesien kautta”, toteaa Rina.

Pyörä tulee myyntiin torstaina 12. huhtikuuta ja silloin se myös ilmestyy Wheelströmin verkkokauppaan. Pyörän voi käydä hakemassa koeajolle Wheelströmin guideshopista Kapteeninkadulta Helsingistä. Kannattaa toki nyt jo käydä tutustumassa Wheelströmin verkkokauppaan.

Tänä keväänä sähköpyöräillään Itämeren hyväksi!

Wheelström on kahden sisaren perustama sähköpyöräyritys, joka haluaa tehdä vähäpäästöisestä liikkumisesta helpon vaihtoehdon jokaiselle.

MONICOAST-tutkimusprojektista voit lukea lisää täältä. Sivulta löydät esimerkiksi kaikille avointa dataa, joka näyttää viimeisimmät mittauspoijujen tulokset.

P.s. Nyt ovat pyörät saatavilla! 

Amanda SundellComment
Guardian of the Baltic Sea: Korumallisto Itämeren hyväksi
  “Jokainen koru on pieni teko hyvän asian puolesta ja yksi lenkki pitkässä ketjussa, jolla on jo suurempi merkitys Itämeren tulevaisuudelle. Annetaan hyvän kiertää, sillä kaunis meremme saaristoineen kuuluu myös tuleville sukupolville”, sanoo Guardian of the Baltic Sean suunnittelija Linda Lehto.

“Jokainen koru on pieni teko hyvän asian puolesta ja yksi lenkki pitkässä ketjussa, jolla on jo suurempi merkitys Itämeren tulevaisuudelle. Annetaan hyvän kiertää, sillä kaunis meremme saaristoineen kuuluu myös tuleville sukupolville”, sanoo Guardian of the Baltic Sean suunnittelija Linda Lehto.

Shaping the Future -sarjassa tuodaan esille yrityksiä, jotka vaikuttavat positiivisesti arkeemme ja tekevät arvokasta työtä kestävän toiminnan edistämiseksi. Guardian of the Baltic Sea on Kehrä Interiorin suunnittelema hyväntekeväisyyskorusarja, joka sai alkunsa vuonna 2010. Alussa koruja tehtiin muiden töiden ohella, mutta nyt toiminta kasvaa jo vauhdikkaasti ja kuluttajat ovatkin ymmärtäneet oman toimintansa voiman.

Kaikki korut valmistetaan Suomessa käsityönä käyttäen laadukkaita ja eettisesti tuotettuja materiaaleja. Kaikki raaka-aineet ovat pohjoismaiden sisältä tulevaa kierrätettyä hopeaa tai kultaa, ja jatkossa myös uudet pakkaukset toteuttavat tätä ajatusta yhä vahvemmin, ja ovatkin täysin muovittomia ja monikäyttöisiä. Yrityksen ideologiaan kuuluu vahvasti suomalaisen ja eettisimmän vaihtoehdon valinta ja löytäminen. “Me haluamme suunnitella koruja, jotka kestävät sukupolvelta toiselle ja näin kerätä varoja Itämeren suojelulle. Tulevaisuudessa haluamme laajentaa toimintaa koskemaan myös muita merialueita”, sanoo Guardian of the Baltic Sean suunnittelija Linda Lehto.

Jokaisen korun hinnasta lahjoitetaan 20-40 euroa lyhentämättömänä Itämeren suojeluun BSAG:lle eli Baltic Sea Action Groupille. Syyskuussa 2013 ensimmäinen sitoumuksen mukainen tavoite – kerätä 100 000 euroa Itämeren suojeluun – täyttyi ja varat lahjoitettiin BSAG:lle. Nyt Guardian onkin lahjoittanut jo 120 000 euroa Itämeren hyväksi ja Helsingissä, Porvoossa tai esimerkiksi Turun saaristossa aikaa viettäneet ihmiset ovatkin löytäneet Guardianin tuotteet mahtavasti. “Itämeri on lähellä ja se koetaan osaksi omaa identiteettiä. Merten suojelu on myös selkeästi esillä tällä hetkellä ja onkin hienoa tarjota kuluttajille vaihtoehtoja sekä muistuttaa kuluttajia omien kulutustottumusten vaikutuksesta. Meidän asiakaskunnalla on halu auttaa Itämerta, ja olemmekin korumarkkinalla vaihtoehto ja motivaattori ostaa tuotteita, jonka taustalla on ideaa ja lisäksi myös huomattava lahjoitus”, kertoo Lehto.

GBS:n suunnitteluprosessi lähtee aina liikkeelle merestä ja viimeisiin mallisto onkin saanut inspiraationsa saaristosta. “Saaristo on yksi maailman kauneimpia paikkoja ja nyt pyrimmekin tuomaan tämän kauneuden ja estetiikan esille korujen myötä. Yhtälailla korut ovat hyvin yksilöllisiä ja henkilökohtaisia. Voimme vastaavasti tehdä myös täysin kustomoituja koruja, esimerkiksi asiakkaan mökkisaaresta”, Lehto kertoo Guardianista.

Tällä hetkellä tuotteita saa Guardianin verkkokaupasta tai esimerkiksi Aleksanterinkadun Kalevala Koru -myymälästä. Voit tutustua toimintaan ja tuotteisiin tarkemmin tästä: www.guardian.fi

Amanda Sundell
ANNA PANOKSESI ITÄMEREN SUOJELUUN - TULE MARKKINOINTIHARJOITELIJAKSEMME!
DROPP_talvi2.jpg

Ilmianna itsesi jos haluat kasvattaa markkinoinnin ja viestinnän osaamistasi yhteiskunnallisessa yrityksessä - tarjoamme sinulle kokemuksia ja haasteita innostavassa työympäristössä! 

DROPP on yhteiskunnallinen yritys, jonka päämääränä on pelastaa Itämeri. DROPP -lähdeveden ympäristövaikutukset on minimoitu ja lahjoitamme 100% voitostamme Baltic Sea Action Group:in tekemään Itämeri-työhön sekä Helsingin yliopiston merentutkimukseen. Tutustu meihin paremmin somessa @droppwater

DROPP kasvaa vauhdilla ja haemme markkinoinnin ja viestinnän avustajaa, joka tietää miten tavoitamme asiakkaamme sekä seuraajamme. Sinun tehtäväsi on suunnitella ja toteuttaa sisältöä sosiaaliseen mediaan ja hyödyntää uusia, tehokkaita tapoja saavuttaa seuraajamme. Viestintäharjoittelijana pääset myös suunnittelemaan viestintää, joka tukee kasvuamme ja auttaa meitä osallistumaan entistä tehokkaammin Itämeren suojeluun. Olet siis mukana rakentamassa ainutlaatuista brändiä ja uusia kumppanuuksia Itämeren hyväksi.

DROPPin harjoittelijana sinulla on mahdollisuus työskennellä yrityksessä, jossa keskeistä on arvot ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Työskentelet itsenäisesti dynaamisessa ympäristössä. Pienessä tiimissä näet konkreettisesti oman työsi tulokset. DROPP on tällä hetkellä kehittämässä uusia tuotteita ja palveluita ja harjoittelijanamme pääset myös kehittämään seuraavaa aluevaltaustamme.

Arvostamme:

Markkinointiviestinnän osaamista
Aloitteellista ja itsenäistä työskentelytapaa
Hyvää otetta visuaaliseen mediaan (kuvat & video)
Ymmärrystä sosiaalisen median vaikuttavuuden lisäämisestä 
Suomen kielen taito välttämätön, ruotsi ja englanti katsotaan eduksi

Harjoittelu:

Alkaa keväällä 2018 (mielellään heti maaliskuussa) 4-5 päivää viikossa, työaika joustava. Harjoittelujakso vähintään 3kk. 
Toimisto Helsingin ydinkeskustassa, harjoittelukorvaus 800 €/kk. Lähetäthän hakemuksesi heti tai viimeistään 25.2 osoitteeseen info at dropp.fi. Täytämme paikan heti sopivan henkilön löydyttyä. 

Amanda SundellComment