Pyöräilijä Itämeren asialla
 Rina on pyöräilyn ja Itämeren puolella. Hän perusti Wheelström sähköpyöräyrityksen 2017. 

Rina on pyöräilyn ja Itämeren puolella. Hän perusti Wheelström sähköpyöräyrityksen 2017. 

Tänä keväänä DROPP ja Wheelström lanseerasivat yhdessä merensinisen sähköpyörän, jonka myynnillä tuetaan Itämeren suojelua. Mistä ajatus lähti liikkeelle ja kuka on nainen ihanan retrohenkisten sähköpyörien takana? Tässä Q & A Rinan, Wheelströmin perustajan kanssa.

Kuinka kauan Wheelström on ollut olemassa?

Wheelström perustettiin keväällä 2017, ja verkkokauppa avattiin elokuun lopussa samana vuonna.

Miksi juuri sähköpyörät? Mistä tuli ajatus sähköpyöräyrityksestä?

Olin itse aktiivinen pyöräilijä, pyöräilin töihin ja työpäivän aikana tapaamisiin ja palavereihin. Oli tärkeätä päästä nopeasti ja vaivattomasti paikasta toiseen ja samalla näyttää siistiltä ja raikkaalta. Tästä syntyi idea Wheelströmistä.

Miksi sähköpyörä on mielestäsi tulevaisuuden liikkumisväline?

Sähköpyörällä pääsee liikkumaan vapaasti ja joustavasti, eikä tarvitse huolehtia bussiaikatauluista tai etsiä parkkipaikkaa. Moneen muuhun liikkumisen muotoon verrattuna sähköpyöräily on ympäristöystävällistä, ja säästä sen lisäksi myös kustannuksia ja aikaa. 

Teillä on tosi tyylikkäät pyörämallit! Missä ne tehdään, kuka ne on suunnitellut?

Kiva kuulla :)  Meille oli tärkeätä että sähköpyörät ei ainoastaan ole mukavia ajaa mutta myös kivan näköisiä. Wheelström sähköpyörät kootaan huolella Shanghain ulkopuolella, sähköpyöriin erikoistuneen yrityksen toimin. Pyörien osat hankitaan valituilta tuottajilta, jotka ovat luotettuja ja tunnettuja omilla aloillaan.

 Millaisen vinkin antaisit sähköpyöräilijälle, minne kannattaa Helsingistä lähteä pyöräretkelle

Kaunis reitti Helsingissä kulkee rantoja pitkin Kalliosta, Sörnäisten rantatietä ja Pohjoisrantaa pitkin Kauppatorille ja sieltä vielä  Kaivopuiston ympäri! Matkalla on kauniitten maisemien lisäksi paljon kahviloita ja terasseja, joille voi pysähtyä kahville tai syömään.

Kuinka pitkän retken sähköpyörällä voi tehdä, pääseekö sillä Helsingistä Porvooseen ja takaisin?Wheelströmin sähköpyörillä yhdellä latauksella voi ajaa jopa 50km:in verran.  Eli Porvooseen asti pääsee, mutta Porvoossa tulisi ladata akku ennen paluumatkaa :) 

Kerro vielä, miksi kannattaa hankkia sähköpyörä juuri Wheelströmiltä?

Kahdesta syystä: Ensinnäkin, karsimalla turhat välikädet ja myymällä sähköpyöriä suoraan asiakkaalle voimme tarjota laadukkaita sähköpyöriä järkevään hintaan. Sen lisäksi olemme panostaneet pyörien muotoiluun ja ulkonäköön - Wheelström sähköpyörällä saavut aina tyylillä!

Mikä on lempipaikkasi Itämeren äärellä ja miksi?

Inkoon saaristo ja Barösund, sillä olen viettänyt elämäni kaikki kesät juuri siellä!

DROPP x Wheelström pyörät löydät Wheelströmin nettikaupasta ja niitä voi tulla koeajamaan eri puolille Helsinkiä ja Suomea kesän mittaan. (Seuraamalla meitä instassa, saat kaikkien tapahtumien tiedot.)  Numeroidusta 20 pyörän sarjasta on jäljellä enää 15, joten nopeasti ostoksille! wheelstrom.com

Amanda SundellComment
DROPP IS LOOKING FOR A STAR QUALITY COMMUNICATIONS TRAINEE!
DROPP_Harjoittelija_kesa2018.jpg

DROPP is a social enterprise with a mission to save the Baltic Sea and keep it clean for future generations! We are a startup in the drinks industry with a passion for sustainability and our aim is to change our common consumption habits. We use our profits to support the environmental rehabilitation of the Baltic Sea.

Over the course of the last three years, we have contributed 100.000 euros to support our mission. You can find our products in more than 300 cafes and with corporate clients like Mandatum Life, Supercell and Otavamedia.

Our Communications trainee:
As a communication trainee at DROPP, your role will focus at inspiring our current and potential customers via facebook, twitter, and Instagram to adopt positive behaviors in water consumption. You will work alongside our marketing and sales team to provide content and visuals in their brand development efforts. 

What we are looking for:
We are looking for a driven, enthusiastic candidate who isn’t afraid of new challenges. You have a strong interest in communications, an outgoing personality and a track record of content creation as well as an eye for beauty. We appreciate experience in a similar role with a consumer goods enterprise. A passion for the environment and social responsibility is a definite plus. 

We work in Finnish, Swedish and English. For this role you should be fluent in Finnish. 

The traineeship starts as soon as we find a good match for our culture, and lasts three months, ending in September/ October 2018. After the traineeship, there is an opportunity for long-term employment. 

Please send your application together with a CV to info at dropp.fi by 5th of June. Compensation  800€/ month. The trainee will work at our office in Helsinki.

Amanda SundellComment
Itämeren kuvittaja
 ”Parasta on katsella rauhoittavaa merta Marjaniemen kallioilta,” kertoo kuvittaja Nadja Sarell.

”Parasta on katsella rauhoittavaa merta Marjaniemen kallioilta,” kertoo kuvittaja Nadja Sarell.

Värikkäitä hahmoja ja maailmoja luova kuvittaja Nadja Sarell unelmoi kuvituksiensa tuomisesta elävään elämään. Iloksemme Sarell loi uudelle DROPP x SIGG -lastenpullolle ihanat Itämeren eläinten hahmot!

Lastenkirjakuvittaja Nadja Sarell piirsi DROPPille viisi veikeää kuvitusta uutta lasten juomapulloa varten. Sarellin aikaisemmat työt lastenkirjoissa, oppimateriaaleissa ja kuoseissa tulvivat herkkiä ja raikkaita värejä.

”Värit tulevat kuvituksiini aika luonnostaan. Joskus taas otan sokkona muutaman värin välipaletista ja alan sen kautta kokeilemaan uusia. On kiva kokeilla uusia tapoja tehdä,” kertoo Sarell. Värien kautta Sarellin paperille muodostuu myös ilmeikkäät hahmot. Eläinhahmot ovatkin Sarellille ominaisia piirrettäviä ja niitä hän halusi tuoda myös lasten juomapulloon.

Mutta uusi lasten juomapullohan on mustavalkoinen! Miltä värien kautta tekevälle tuntui piirtää käyttämällä vain mustaa tussia? ”Tussipiirustus on ihanaa. Oli selkeää heti alusta, että lasten juomapullosta tulee mustavalkoinen”, Sarell sanoo. ”Se sopii muihin DROPPin juomapulloihinkin.”

Rakkaus kirjoihin lähti jo lapsuudesta, jolloin Sarell luki huolellisesti läpi kirjaston lastenkirjakattauksen. Kirjojen kuvittamisen pariin hän kuitenkin löysi vasta mutkan kautta. Musiikki- ja tanssilukiossa ei opetettu kuvaamataitoa ja sen jälkeen tie veikin opiskelemaan tanssia Teatterikorkeakouluun. Kiinnostus visuaaliseen luomiseen kuitenkin heräsi ja silloisen poikaystävänsä vinkillä Sarell löysi North Wales School of Art and Designiin, jossa oli mahdollisuus keskittyä juuri lastenkirjojen kuvittamiseen.

Nyt Sarell asuu perheineen Helsingin Roihuvuoressa meren läheisyydessä. ”Minulle on tärkeää, että meri on lähellä,” kertoo Sarell. ”Olen aina asunut Helsingissä meren äärellä. Tulen vain helposti merisairaaksi! Parasta on katsella rauhoittavaa merta Marjaniemen kallioilta.”

Vaikka kaikki lähti kirjojen kansien välistä, on Sarell pitkään toivonut pääsevänsä tuomaan kuvitukset kirjojen sivuilta osaksi arkielämää. ”Haluaisin tehdä enemmän kuvituksia, jotka näkyvät ihmisten arjessa. Vaikkapa seinämaalauksia tai kuvituksia käyttöesineisiin, kankaisiin ja lastenhuoneeseen,” kertoo Sarell. Toiveen toteutuminen saa mainion alun, kun yksi viidestä Sarellin luomasta kuvituksesta painetaan DROPPin uuteen lasten juomapulloon.

Me DROPPilaiset kiitämme Nadjaa ihanista kuvituksista! Äänestys viiden kauniin vaihtoehdon välillä löytyy täältä. Nadjan portfolion löydät osoitteesta www.nadjasarell.com.

Amanda Sundell
Uutisia kevääseen: LANSEERAMME uuden DROPP x WHEELSTRÖM -sähköpyörän
sähkisnetti.jpg

Nyt saa kertoa: olemme suunnitelleet yhteistyössä sähköpyöräyritys Wheelströmin kanssa uuden sähköpyörän, Itämeren tutkimuksen hyväksi.

DROPP x Wheelström -sähköpyörä on merensininen ja tangossa komeilee iloinen kala DROPP-tekstin kera. Jokaisesta myydystä sähköpyörästä lahjoitetaan 200 euroa Itämeren rannikon tutkimukseen MONICOAST-projektille. Tavoitteena on kerätä yhteensä 4000 euroa uuden mittauspoijun hankkimiseksi Tvärminnen tutkimusasemalle Hangon läheisyyteen. Useampi mittauspoiju tarjoaa tarkempaa tietoa rannikoiden erilaisista vedenalaisista elinympäristöistä.

”Lahjoituksen avulla nopeutamme uuden mittausaseman hankintaa ja se vuorostaan auttaa tutkijoita ymmärtämään paremmin muutoksia Itämeren herkillä rannikkoalueilla. Haluamme myös yhteistyöllä kiinnittää huomiota tärkeisiin asioihin kuten liikkuminen ja kuluttaminen sekä tarjota ihmisille helpon tavan osallistua ja vaikuttaa positiivisesti”, sanoo Amanda Sundell, DROPPin toimitusjohtaja.

Wheelströmin toimitusjohtaja Rina Raikamo on yhteistyöstä vähintään yhtä innoissaan kuin me DROPPilla. ”Sähköpyöräily on kätevä ja helppo tapa liikkua, ja siitä on tullut yhä suositumpaa Pohjoismaissa. Tuntuu luonnolliselta ja hauskalta tehdä yhteistyötä DROPPin kanssa, koska DROPP on jo tuonut Itämeren suojelun ihmisten arkeen kestojuomapullojen ja vesien kautta”, toteaa Rina.

Pyörä tulee myyntiin torstaina 12. huhtikuuta ja silloin se myös ilmestyy Wheelströmin verkkokauppaan. Pyörän voi käydä hakemassa koeajolle Wheelströmin guideshopista Kapteeninkadulta Helsingistä. Kannattaa toki nyt jo käydä tutustumassa Wheelströmin verkkokauppaan.

Tänä keväänä sähköpyöräillään Itämeren hyväksi!

Wheelström on kahden sisaren perustama sähköpyöräyritys, joka haluaa tehdä vähäpäästöisestä liikkumisesta helpon vaihtoehdon jokaiselle.

MONICOAST-tutkimusprojektista voit lukea lisää täältä. Sivulta löydät esimerkiksi kaikille avointa dataa, joka näyttää viimeisimmät mittauspoijujen tulokset.

P.s. Nyt ovat pyörät saatavilla! 

Amanda SundellComment